Український суд оголосив вирок судді з Криму, яка "переписала" майно ЗСУ росіянам

Український суд оголосив вирок судді з Криму, яка "переписала" майно ЗСУ росіянам

Фото: Google

Розгляд справи про державну зраду завершено.

У Києві суд заочно ухвалив рішення у справі про державну зраду судді Севастопольського апеляційного суду АР Крим. Про це повідомляє пресслужба Головної військової прокуратури.

Кримську суддю, яка приймала рішення про визнання майна Міноборони України в АР Крим власністю Російської Федерації,...

Опубліковано Головна Військова Прокуратура Вівторок, 15 жовтня 2019 р.

Спеціальне судове провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України розглядала колегія суддів Святошинського районного суду. Підставою кримінального провадження стали дії обвинуваченою протягом 2014 року, коли вона "забезпечила становлення та зміцнення окупаційної влади Російської Федерації на території АР Крим шляхом безпосередньої участі в утворенні та функціонуванні незаконно створених російських окупаційних органів на тимчасово окупованій території півострова Крим, а також виконання на його території функцій представника окупаційної влади держави-агресора".

Зокрема, ця особа після зради присяги та переходу до посібництва окупантам допомагала органам війського управління РФ привласнювати майно української армії в Криму. Рішенням Феміди підозрювану визнано винною у вчинені інкримінованого злочину. Їй призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією всього належного майна.

Раніше цього ж дня стало відомо, що жителя Кременчуга Полтавської області засудили до 12 років позбавлення волі за державну зраду. В липні 2014 року під час відпочинку в тимчасово окупованому Криму житель Полтавщини встановив контакт та почав конфіденційне спілкування з працівниками Федеральної служби безпеки Російської Федерації. Після того, протягом 2014-2019 років житель Полтавської області передавав ФСБ РФ інформацію щодо розвитку суспільно-політичної, соціально-економічної та військової ситуації в Полтавській області і в Україні в цілому. Зокрема "зливав" інформацію про осіб, що перебувають на військовому обліку у військових комісаріатах, що є службовою інформацією ЗСУ.

Підозрюваного у держзраді Олександра Ракушина готують для обміну із Росією

Підозрюваного у держзраді Олександра Ракушина готують для обміну із Росією

Повʼязані теми:

Наступна публікація