Українського політв'язня Кольченка помістили до штрафного ізолятора на 13 діб

Українського політв'язня Кольченка помістили до штрафного ізолятора на 13 діб

Він, нібито, порушив режим

Українця Олександра Кольченка, якого незаконно утримують в тюрмі в РФ, без жодних пояснень направили до ізолятора, повідомила у Facebook російська правозахисниця Тетяна Щур з посиланням на адвоката, який напередодні відвідав Кольченка.

"Сашу з 8 березня тримають в ШІЗО. Його помістили туди на 13 діб за, нібито, пересування без охорони там, де він та інші засуджені зазвичай ходять вільно - у бібліотеці, їдальні тощо", - йдеться у повідомленні.

За словами Щур, така формальна кара застосовується у випадках, коли це вигідно керівництву закладу.

"Особлива підлість полягає в тому, що напередодні ми передали довгоочікувану передачу, так необхідну хлопцю, у якого лікарі констатували проблеми з серцевим ритмом. Тепер він отримає її лише після ШІЗО, і що до нього дійде - велике питання!", - додала правозахисниця.

Та нагадала, як на Новий рік Кольченко вже провів у ШІЗО 10 діб за "порушення форми одягу", бо не пришив бирку із прізвищем на одяг, що тимчасово заміняє випраний до свята бушлат.

Нагадаємо, Олександр Кольченко був затриманий російськими силовиками у травні 2014 року в Сімферополі разом з режисером Олегом Сенцовим. Їх обох звинуватили у організації терактів на півострові.

У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, а Кольченка – до 10 років колонії.

Засуджений в Росії за тероризм Олександр Кольченко скаржиться на втрату ваги

Засуджений в Росії за тероризм Олександр Кольченко скаржиться на втрату ваги

Повʼязані теми:

Наступна публікація