Українському журналісту заборонили в’їзд до РФ на 34 роки

Українському журналісту заборонили в’їзд до РФ на 34 роки

Фото: YouTube

Ібрагімов пов’язує це зі своєю професійною діяльністю.

Журналіст Тарас Ібрагімов заявив, що отримав від Федеральної служби безпеки РФ заборону на в’їзд до Росії. Вона діятиме до 31 травня 2054 року.

Чоловік уточнив, що йдеться не лише про загальновизнану територію сусідньої держави, але й про окупований нею Крим. "Я безпосередньо пов'язую це зі своєю журналісткою діяльністю і моєю роботою на видання, які активно висвітлюють суди над кримськими татарами в Криму і в Росії", - сказав Ібрагімов.

Він також додав, що не стикався з випадками агресії у свій бік, але конкретних причин заборони відвідувати РФ і територію анексованого українського півострова російські офіційні особи йому не назвали ані в усній формі, ані в письмовому роз’ясненні. Ібрагімов від 2016 року працював у Криму та висвітлював для українських ЗМІ судові процесі, відомі під назвою "справи 26 лютого", справи Ільмі Умерова, "Хізб ут-Тахрір", "українських диверсантів" тощо.

Раніше кримський правозахисник Юнус Машаріпов, якого затримала окупаційна влада півострова, заявив про те, що співробітники Федеральної служби безпеки Росії вибивали зізнання за допомогою нелюдських тортур.

17 років колонії суворого режиму в Ростові-на-Дону присудили кримськотатарському активісту

17 років колонії суворого режиму в Ростові-на-Дону присудили кримськотатарському активісту

Повʼязані теми:

Наступна публікація