Україну накриють магнітні бурі: як вберегти себе у цей період

Україну накриють магнітні бурі: як вберегти себе у цей період

Фото: Unsplash

На Сонці відбувся потужний спалах.

На Сонці відбувся спалах, який спричинив магнітні бурі. Геошторм очікують уже наступного тижня. Як правильно поводитися в цей період, у сюжеті ТСН.19:30.

За розкладом магнітних бур стежать в інтернеті аби знати, коли чекати на погіршення. Пані Олександра та Зінаїда розповідають, що рятуються вітамінами: фруктами різними. Мовляв, тоді краще самопочуття.

Професор інституту геофізики демонструє спеціальний додаток, який вимірює значення магнітного поля. Він визначає місцеперебування людини на Землі. На випадок, якщо джипіес-система дасть збій. Михайло Орлюк вивчає магнітні бурі вже 15 років. Каже, що наступну варто очікувати вже 20 листопада. 

"Але вона може і не бути. Може ослабнути, тому що якщо процес на сонці буде затухати – то вона може бути слабкішою", - каже науковець. 

Він переконує, що переживати всім не варто. Але люди і без того постійно перебувають в зоні магнітних бур. “Ви проходите повз батареї чи якийсь шматок металу, і на вас діє така сама магнітна буря, як і ця, що йде від Сонця”, - каже Михайло Орлюк. 

Україну накриє потужна магнітна буря: коли та як вберегтися

Україну накриє потужна магнітна буря: коли та як вберегтися


 
Утім, найбільше вона – в метро. "Потяг, коли починає рухатися чи гальмувати, то там в кожному вагоні по чотири електродвигуни – на постійному струмі і вони дають дуже сильні зміни магнітного поля", - пояснив науковець. 

 

А астролог радить у цей період не "накручивати" себе і не провокувати сварки та конфлікти. “Цього дня найчастіше будуть відбуватися конфлікти, напруга у стосунках. У більшості людей погіршиться самопочуття, буде різка зміна анстрою”, - каже астролог Яніна Массіні.

Магнітні бурі впливають на самопочуття та здоров'я людей: викликають головні болі та безсоння. Найбільше вони небезпечні для тих, хто має проблеми з тиском та серцем. “Важливо виконувати рекомендації свого лікаря. Мої пацієнти знають, що коли змінюється погода і несприятливі чинники, то краще не будувати активних планів. Слід залишитися вдома, не йти до спортзалу”, - каже лікар-кардіолог Володимир Бублик.

Кореспондентка ТСН Валерія Ковалінська.

Повʼязані теми:

Наступна публікація