Україну накриють морози, дощ і мокрий сніг: прогноз погоди на 26-28 квітня

Україну накриють морози, дощ і мокрий сніг: прогноз погоди на 26-28 квітня

Фото: УНІАН

Від середини тижня в Україні може потеплішати.

В Україні погода на початку наступного тижня буде прохолодною із нічними заморозками й опадами вдень. У понеділок, 26 квітня, температура вдень місцями опуститься до 7° тепла, буде вітряно і у більшості регіонів падатиме дощ. Потепління обіцяють від середи, 28 квітня.

Про це повідомляється на сайті ДСНС з посиланням на Укргідрометцентр та пише синоптикиня Наталія Діденко у Facebook.

У понеділок, 26 квітня нічна температура опуститься подекуди навіть до -3°. Вдень буде тепліше, повітря прогріється до 8-10 градусів із позначкою "+". Найспекотніше традиційно на півдні та сході країни до 13-14° тепла. 

Вдень на більшості території – невеликі короткочасні дощі, а в Карпатах мокрий сніг. У зв’язку зі снігопадами, у високогір'ї Івано-Франківської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Вітер в Україні переважно північно-західний, 3-8 м/с. У Києві вночі очікуються заморозки в повітрі 0-2°, вдень 8-10° тепла. Вдень можливий невеликий короткочасний дощ.

У вівторок, 27 квітня, в Україні буде хмарно з проясненнями на Заході і рясно дощитиме на Сході, Півночі, Півдні і Центрі. Місцями можлива гроза. Вітер переважно західний, 7-12 м/с.

Нічна температура повітря переважно збережеться на позначках від -1° до +5°. Вдень прогнозують 8-13° тепла. 

"Уночі 25-27 квітня в Україні, крім півдня, очікуються сильні заморозки у повітрі 0-3° (II рівень небезпечності, помаранчевий), у південних областях – заморозки на поверхні ґрунту 0-5° (I рівень небезпечності, жовтий)", - йдеться у повідомленні ДСНС.

Синоптикиня Наталія Діденко додала, що імовірно потепліє в Україні від середи, 28 квітня. За її словами, стовпчики термометрів показуватимуть від +14° до +15°.

"На жаль, погода в Україні залишається холодною. Повітряна маса арктичного повітря й надалі охоплюватиме значну частину території", – констатувала вона. 

Як повідомлялося, синоптики розповіли, якою буде погода в Україні на травневі свята та Великдень-2021.

Погода в Україні: на більшість регіонів суне похолодання з дощами, а подекуди й із грозами

Погода в Україні: на більшість регіонів суне похолодання з дощами, а подекуди й із грозами

Повʼязані теми:

Наступна публікація