Україну накриють морози, сильний вітер та мокрий сніг. Синоптики попередили про погіршення погоди

Україну накриють морози, сильний вітер та мокрий сніг. Синоптики попередили про погіршення погоди

Фото: УНІАН

В Україні оголосили штормове попередження.

Синоптики прогнозують похолодання та сильні пориви вітру починаючи з 21 лютого у більшості областей України, а вже 22-23 лютого слід очікувати  налипання мокрого снігу та ожеледицю.

Про це йдеться в повідомленні Українського гідрометцентру.

Як переконують метеорологи, 21 лютого на Лівобережжі буде невеликий мокрий сніг, вдень в західних областях слід очікувати опади переважно у вигляді дощу, на решті території без істотних опадів, пориви вітру 15-20 м/с. Температура повітря на всій території України передбачається від 3 до 8 градусів вище нуля, а вночі до -3.

Суттєве погіршення погодних умов прогнозують в п'ятницю та суботу:

  • 22 лютого у західних, південних, Вінницькій, Кіровоградській, Житомирській та Донецькій областях сніг, вдень у західних та південних областях мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, на решті території без істотних опадів;
  • 23 лютого без істотних опадів, лише вночі у Приазов'ї невеликий сніг. Однак сильно похолодає. Температура вночі переважно  6-11° морозу. На півночі Лівобережжя стовпчики термометрів опустяться до 10-15° морозу, вдень 2-7° морозу.

Про ускладнення погодних умов попередили і рятувальники. У ДСНС зазначили, що налипання мокрого снігу, вітер та ожеледиця на дорогах можуть ускладнити рух. Тому водіїв просять бути обачними.

У Києві 21 лютого буде похмуро, але без опадів, температура повітря від 2 морозу до 3 градусів тепла, пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. 22-23 лютого у столиці слід очікувати пориви вітру, температура коливатиметься від -12 до 2 градусів нижче нуля.

Нагадаємо, синоптики повідомили, що київська зима цього року побила температурний рекорд за майже 140 років. Але вже скоро раптова весна завершиться, і на зміну сонцю прийдуть морози до мінус 14 градусів. 

Атмосферний фронт принесе в Україну нічне похолодання

Атмосферний фронт принесе в Україну нічне похолодання

Повʼязані теми:

Наступна публікація