Україну затисло між двох циклонів: потрощено 2 тисячі дерев, знеструмлено 500 населених пунктів

Україну затисло між двох циклонів: потрощено 2 тисячі дерев, знеструмлено 500 населених пунктів

Фото: Reuters

Наступного тижня повернеться весна і сонячна погода, подекуди до 20 градусів тепла.

Між двома циклонами. До кінця тижня в Україні очікують хуртовини та мокрий сніг із дощем. У Карпатах випало зо 20 сантиметрів снігу, там уночі прогнозують до 10 морозу. Припорошило Львівщину, Закарпаття, Одещину, Вінниччину та Буковину. Із Заходу України циклон знову прямує на Схід, йдеться в ТСН.19.30.

Україну затисло між двох циклонів. Щойно один пройшовся Сходом країни, за два дні тут випала місячна норма снігу, з боку Балкан Україну накрив новий циклон Петер. Дощ із мокрим снігом, налипання мокрого снігу, а на додачу сильний вітер - до 20 метрів за секунду. Усе це очікують у Південних, Центральних та Західних областях. Ще одну порцію негоди прогнозують і на Сході країни.

Квітневий сніг укрив Вінниччину. Засніжило ближче до обіду. Синоптики прогнозують, до кінця дня область геть засипле снігом.

Від ночі сніжить у Прикарпатті. Туристи тут повернулися у зимову казку. Щоправда, засипає лише гірські райони. Випало до 20 сантиметрів.

Рух на дорогах не ускладнений. Перевали проїзні: на Вишківському працює снігоочисна техніка. Усі інші без переметів. Натоміть рятувальники попереджають про небезпеку сходження лавин у горах. У високогірях Карпат удень обіцяють до мінус десяти морозу.

Мокрий сніг із дощем на Львівщині, в Одесі, Чернівецькій та Кіровоградській областях. Погіршення погодних умов очікують на Хмельниччині, Полтавщині, Черкащині, Миколаївщині та Харківщині. Столицю негода знов омине, найближчої ночі в Києві до 3 градусів морозу, удень близько семи тепла. Фактично по всій території України вночі заморозки, навіть до мінус 5. Удень до 10 тепла.

Надзвичайники збирають позачергове засідання. На скайп зявзку регіони, які досі оговтуються від наслідків стихії. За дві доби потрощено 2 тисячі дерев, в 6 областях знеструмлено півтисячі населених пунктів.

До нової порції стихії, кажуть готові. Якщо доведеться, обмежеть рух вантажного транспорту. Водіям на літній гумі радять, на кілька днів пересісти на громадський транпорт.

Похазяйнує циклон у Херсоні, Запоріжжі, Донецьку та Луганську. Але там минеться без снігу, лише дощитиме. На вихідних стовпчик термометра поволі полізе вгору, циклон піде з України. І вже наступного тижня повернеться весна і сонячна погода подекуди до 20 градусів тепла.

Україна опинилася у пастці між двома циклонами

Україна опинилася у пастці між двома циклонами

Повʼязані теми:

Наступна публікація