Україну знову заливатиме дощами: прогноз погоди на 31 травня

Україну знову заливатиме дощами: прогноз погоди на 31 травня

Фото: Associated Press

Синоптики попередили про шторм.

В останній день весни, 31 травня, в Україні переважатиме хмарна та дощова погода. У західних областях значні дощі (I рівень небезпечності, жовтий), у Карпатах вночі сильні дощі (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).  

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У західних областях очікуються значні, в Карпатах сильні дощі; на Житомирщині та Вінниччині помірні, на решті території невеликі дощі, місцями грози (лише вночі у південних та східних областях без опадів). Вночі та вранці в Україні, крім заходу, подекуди туман.

Вітер переважно південно-західний, 7-12 м/с, на сході країни та в Карпатах місцями пориви 15-20 м/с.

Протягом 31 травня - 01 червня, у зв'язку зі значними дощами, на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) очiкується підвищення рівнів води на 0,5 - 1,5 м, на окремих дiлянках до 2 м (над рiвнями на 8 годину 29 травня), мiсцями початкове затоплення заплав, сільськогосподарських угідь.Можливе формування значного мiсцевого, схилового стоку.

додали в Укргідрометцентрі.

У Києві найближчої ночі без опадів, в денні години є ймовірність невеликого дощу. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 10-12°, вдень 16-18°.

Фото: Укргідрометцентр

Нагадаємо:

  • Синоптики повідомили, що в Україні цього року буде тепле літо, яке буде супроводжуватися як періодами спеки, так і періодами незначних похолодань. 
  • У Києві через сильну зливу у суботу, 30 травня, виникли локальні підтоплення. Їх зафіксували на Броварському проспекті поблизу станції метро "Чернігівська", а також на вулиці Пестеля, де значно піднявся рівень річки Либідь, у яку потрапляє вода зі зливостоків.

Прогноз погоди на 30-31 травня від маленької Фросі

Прогноз погоди на 30-31 травня від маленької Фросі

Повʼязані теми:

Наступна публікація