Розробники представили український радар із суперможливостями

Радар може пеленгувати цілі за трьома координатами.

Українські розробники вперше представили 3D оглядовий локатор 80К6Т, призначений для видачі цілевказівок засобам ППО, повідомляється на сайті "Укроборонпрому". 

Радар є передовою розробкою КП "НВК Іскра", що входить до складу ДК "Укроборонпром". Завдяки йому військові матимуть змогу бачити повітряні об‘єкти на відстані до 500 км, на всіх висотах, від 0 до понад 40 км. Він може відстежувати до 500 цілей одночасно, а спеціальна система обробки сигналів дає можливість виявляти малорозмірні та крилаті ракети, які йдуть на малих висотах з огинанням рельєфу. Прилад може працювати з усіма зенітно-ракетними комплексами, які стоять на озброєнні ЗСУ.

Головною особливістю 80К6Т стала цифрова фазована активна решітка. Ця технологія дозволяє виявляти та супроводжувати цілі з надвисокою точністю. А їх місцеперебування визначається за трьома координатами: дальність, азимут та висота, тобто створюється 3D-модель. Раніше для цього використовували два радари.

Ще однією особливістю моделі є її мобільність. Вона пристосована для транспортування літаками від ДП "Антонов", що входить до складу ДК "Укроборонпром". А для розгортання необхідно всього  лише 10-15 хвилин.

Нагадаємо, днями Укроборонпром презентував ще одну новинку - бойову машину  – "Страж". Її призначено для вогневої підтримки танків на полі бою, забезпечення їхнього захисту та знищення як повітряних, так і наземних цілей – від розрахунків протитанкових ракетних комплексів до ворожої бронетехніки та вертольотів. 

США надали Україні три легкі радарні системи з протидії мінометному вогню

США надали Україні три легкі радарні системи з протидії мінометному вогню

Повʼязані теми:

Наступна публікація