"Укроборонпром" випускатиме гармати для боєприпасів НАТО

"Укроборонпром" випускатиме гармати для боєприпасів НАТО

Автоматичні гармати "Укроборонпрому" під натівські снаряди / Фото: Укроборонпром

30-мм та 40-мм гармати новітнього зразка робитимуть під натівські боєприпаси, для озброєння нових розробок та вже наявних БТР-3 та БТР-4.

В "Укроборонпромі" створять замкнутий цикл виробництва автоматичних гармат, об'єднавши виробництва ДП "Заводу точної механіки" з ДП "Конструкторське бюро артилерійського озброєння". Це дозволить суттєво знизити рівень адмінвитрат та збільшити зарплати працівникам, задіяним у виробництві, переконані у держконцерні. А головне - виготовляти сучасну зброю, що відповідатиме натівським стандартам. 

Таке рішення ухвалив гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін за підтримки Наглядової ради Держконцерну. Відповідне звернення вже найближчим часом буде відправлено на розгляд Кабінету Міністрів України. Основна мета - зекономити та перенаправити кошти на створення новітньої зброї. Скоротивши адмінланку на підприємствах, на вилучені кошти тут планують придбати нові виробничі потужності задля підвищення якості перспективних розробок. Насамперед, йдеться про 30-мм та 40-мм автоматичні гармати, які будуть використовувати боєприпаси стандарту НАТО. Цей вид зброї призначений як для зразків бронетехніки, що вже існують, таких як БТР-3 та БТР-4, так і для зовсім новітніх розробок. 

Наразі основними виробами "Заводу точної механіки" та "КБ Артозброєння" є 30-мм автоматичні гармати - головна зброя цілої низки бойових машин: БТР-3, БТР-4, а також БМП-2. Створення замкнутого циклу виробництва дозволить значно підвищити його ефективність та швидкість, в межах запланованого розширення випуску БТР-3 та БТР-4. Для цього на підприємствах бронетанкового кластеру концерну вже освоїли виготовлення корпусів. 

Нагадаємо, що ДП "Конструкторське бюро артилерійського озброєння" за останні роки успішно провело роботи з підготовки до виробництва автоматичних гармат калібру 23-мм, які призначені для зенітних систем та 82-мм автоматичного міномету. Перші зразки цієї зброї найближчим часом будуть направлені до військових полігонів з метою проведення всебічних випробувань та налагодження серійного виробництва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація