"Укрпошта" може поширити пілотний проект пересувних пунктів на всю країну

"Укрпошта" може поширити пілотний проект пересувних пунктів на всю країну

Фото: ТСН

Наразі успішні результати продемонструвала одна область.

На Чернігівщині "Укрпошта" запустила пілотний проект пересувних сервісних точок. Керівництво цьому радіє, а от листоноші та селяни занепокоєні, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У село Скугарі пошта приїхала, водій у бронежилеті – отже, пенсію привезли. "Зараз іще краще: я прийшла, отримала і піду купити те, що мені потрібно. Дуже вдячні", - подобається новація Ользі Криволап. Тетяна Данилець сплачує за світло, листи відправляють до Польщі, тобто послуги доступні різноманітні. "Продаємо і газети, і товар. Надаємо всі поштові послуги. Приймаємо листи, посилки, приймаємо поповнення мобільних операторів", - розповіла Валентина Мельниченко.

"Укрпошта" запустила на Чернігівщині пілотний проект пересувних поштових точок

"Укрпошта" запустила на Чернігівщині пілотний проект пересувних поштових точок

Керівниця, листоноша і водій за тиждень об’їдуть найменших 16 сіл Чернігівського району.Там тримати пошту у приміщенні нерентабельно. Новим графіком роботи задоволені не всі, але за місяць роботи поштомобілі показали фінансову вигоду. Тож до вересня Чернігівщиною їздитимуть уже 130 таких машин, і це допоможе звільнити 200 людей із підприємства. Частину переведуть на інші посади. Чутки, що з ними буде так само, дійшли до Баришівського району Київщини – 27 керівників відділень квапляться на нараду, бо їм уже дорікали за збитковість. Але дирекція заспокоює: на Київщині автопошти ще не на часі. "Ми змінюємо графік роботи відділень. Ніяких скорочень у Баришівці чи ще якомусь районному центрі не буде", - пояснив Йосип Борнак.

Тим не менше, пристрасті вирували в селі Перемога, де на стаціонарній пошті утворилася черга, бо люди почули, що її закривають. Листоноша Валентина Дзюбенко, окрім листів і газет, пакує гречку і вафлі – підтримує рентабельність. З цим гамузом має проїхати 15 кілометрів за зарплату 2 тисячі. "Нам говорять: якщо ви більше будете товару продавать, то і зарплата буде вище", - пояснила вона.

Як повідомлялося, раніше у липні президент Петро Порошенко відреагував на звернення громадян щодо інформації про скорочення відділень "Укрпошти" в сільській місцевості та припинення надання послуги із виплати пенсій.

Кореспондент ТСН Станіслав Фещенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація