"Укрзалізниця" і ЄБРР підписали меморандум про підготовку компанії до ІРО

"Укрзалізниця" і ЄБРР підписали меморандум про підготовку компанії до ІРО

Частину акцій "Укрзалізниці" продадуть інвесторам.

Уряд підписав меморандум про співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо підготовки "Укрзалізниці" до первісного розміщення акцій на міжнародних біржах.

Меморандум про співпрацю був підписаний під час інвестиційного форуму у Маріуполі, пише "Громадське".

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, акції "Укрзалізниці" будуть котируватися у системі Bloomberg. 

Своєю чергою у ЄБРР вважають, що вихід "Укрзалізниці" на IPO допоможе залучити додатковий довгостроковий капітал у розвиток компанії. Крім того, завдяки цьому залучаться кращі світові практики в управлінні товариства. 

Випуск акцій "Укрзалізниці" до торгівлі на міжнародних фондових біржах не означає повну приватизацію компанії. Інвестори  зможуть купити частину акцій, але контроль над компанією може зберегти держава. 

У компанії повідомляють, що процедура виходу акцій товариства до торгівлі на міжнародних біржах може тривати рік, але найімовірніше - три роки. 

Як повідомлялося раніше, "Укрзалізниця" планує у найближчі два роки створити окремі компанії, які розподілять між собою основні функції перевізника. Про це під час круглого столу у Києві розповів директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики "Укрзалізниці" Антон Соболевський.

Фото: Укрзалізниця
Фото: Укрзалізниця
Фото: Укрзалізниця
Фото: Укрзалізниця
Фото: Укрзалізниця

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація