"Укрзалізниця" планує витратити рекордну суму на оновлення – понад 26 млрд грн

"Укрзалізниця" планує витратити рекордну суму на оновлення – понад 26 млрд грн

Фото: УНІАН

 2014 року ця сума становила лише якихось 4,5 млрд грн.

2018 року "Укрзалізниця" планує витратити на оновлення 26,5 млрд грн і левова частка піде на оновлення рухомого складу, повідомив в.о. голови правління Євген Кравцов під час прес-конференції.

"Цьогоріч запланували рекордні капітальні інвестиції в потреби галузі. 2014 року ця сума становила 4,5 млрд грн, отже, інвестиції збільшилися у понад два з половиною рази", - зазначив він.

За словами Кравцова, перш, ніж формувати фінансовий план, в "Укрзалізниці" вперше консультувалися з партнерами та клієнтами, аби кошти потрапили якнайвлучніше. І найбільшу їхню частину буде витрачено на оновлення рухомого складу.

"Неодноразово проводили зустрічі з клієнтами і вантажовласниками та визначили, куди спрямувати кошти, аби покращити роботу компанії. Найбільше - 18,5 млрд грн - інвестуємо в оновлення рухомого складу, адже його стан - наше слабке місце", - сказав Кравцов.

Та додав, що загалом у планах компанії заплановано придбання 60 пасажирських вагонів та 2 секцій електропоїздів і модернізація 226 пасажирських вагонів та 100 секцій електропоїздів. Завдяки чому буде оновлено 1/6 парку пасажирських вагонів.

У парку вантажних вагонів заплановано на власних потужностях побудувати 3,5 тис. піввагонів та придбати 3,5-4 тис. нових вантажних вагонів.

А також планується  оновлення як вантажних локомотивів, так і пасажирських електровозів та тепловозів.

"Укрзалізниця" пропонує новий сервіс пошуку квитків – економічні новини

"Укрзалізниця" пропонує новий сервіс пошуку квитків – економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація