"Укрзалізниця" повідомила, коли у потягах з'явиться охорона та хто за неї платитиме

"Укрзалізниця" повідомила, коли у потягах з'явиться охорона та хто за неї платитиме

Фото: УНІАН

Охорона, зокрема, супроводжуватиме потяги, якими найчастіше користуються пасажири.

Уже наприкінці серпня десять пар пасажирських поїздів АТ "Укрзалізниця" супроводжуватиме воєнізована охорона для забезпечення безпеки пасажирів. Спершу така ініціатива діятиме як "пілот".

Про це "Укрзалізниця" повідомила у відповіді на запит Суспільного.

Так, наприкінці серпня стартує пілотний проєкт із супроводження пасажирських поїздів працівниками відомчої воєнізованої охорони, які діятимуть спільно з поїзною бригадою у разі порушень пасажирами правил поведінки на залізничному транспорті.

У компанії зазначили, що неодноразово направляли листи до Міністерства внутрішніх справ та Нацполіції з проханням відновити супроводження пасажирських поїздів працівниками поліції.

"Ми зверталися до поліції з проханням супроводжувати поїзди. Ніякої відповіді впродовж довгого часу не отримували. Тому це буде відомча воєнізована охоронна, звичайно ж, коштом "Укрзалізниці". У нас є така, проте вона супроводжує вантажні поїзди, а так буде супроводжувати ще й пасажирські. На цьому етапі ми обирали ті потяги, які, на нашу думку, мають найбільший попит, або ті, де, звичайно ж, часті випадки", - повідомили у пресслужбі акціонерного товариства.

В "Укрзалізниці" нагадали, що для вирішення конфліктних ситуацій між пасажирами під час поїздки необхідно звертатися до провідника, який, зі свого боку, запросить начальника поїзда. Водночас у разі необхідності начальник поїзда через машиніста викличе наряд поліції на найближчій станції зупинки поїзда.

Нагадаємо, у поїзді "Маріуполь-Київ" 31 липня посеред ночі невідомий чоловік, вдягнений лише у труси, пробрався до купе, де перебувала жінка з сином і заблокував двері. Він побив жінку, а потім намагався її зґвалтувати. 

У потязі Маріуполь-Київ на пасажира здійснили напад

У потязі Маріуполь-Київ на пасажира здійснили напад

Повʼязані теми:

Наступна публікація