"Укрзалізниця" стала членом "Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту"

"Укрзалізниця" стала членом "Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту"

Фото: УНІАН

Рішення було прийняте у Баку.

"Укрзалізниця" стала повноправним членом Міжнародної асоціації "Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний директор компанії Войцех Балчун.

"Укрзалізниця щойно стала повноправним членом "Міжнародної асоціації "Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут". Таке рішення одноголосно сьогодні (1 квітня – Ред.) у Баку прийнято на засіданні загальних зборів та правління цього Об'єднання юридичних осіб", - написав Балчун.

За словами гендиректора компанії, керівництво подало детальну інформацію про поточний стан "Укрзалізниці" та ознайомили зі стратегією реформування компанії на найближчі п'ять років.

"Ми висловили своє бажання приєднатись до такого перспективного проекту як "Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут". Колеги з казахської, азербайджанської та грузинської залізниць високо оцінили наші кроки і потенціал "УЗ". Тому прийняли нас до лав об'єднання і висловили зацікавленість у подальшій взаємній інтеграції можливостей залізниць, що тепер входять до розширеної асоціації ТМТМ", - написав Балчун та додав, що бачить для "Укрзалізниці" у такому об'єднанні зусиль нові шляхи для збільшення вантажної бази, зростання обсягів вантажопотоку та інші позитивні наслідки від уніфікації перевізного процесу.

"І для Укрзалізниці, і для України це, як історично, так і стратегічно важливий крок. Попереду – наповнення конкретним змістом домовленостей про наміри. Розкажемо про ці проекти найближчим часом", - завершив свій пост керівник "УЗ".

Нагадаємо, що раніше голова правління "Укрзалізниці" Войцех Балчун після поїздки до Китаю повідомив, що топ-менеджери китайської компанії-постачальника обладнання для залізничних перевезень CRRC готові розглядати питання про фінансування високошвидкісної залізниці в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація