"Укрзалізниця" звільнила керівництво депо через пост віце-прем'єра про задуху у вагоні

"Укрзалізниця" звільнила керівництво депо через пост віце-прем'єра про задуху у вагоні

Фото: УНІАН

Климпуш-Цинцадзе поскаржилася на відсутність повітря у поїзді.

"Укрзалізниця" відреагувала на пост у Facebook віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе щодо несправності системи кондиціонування повітря у поїзді з Херсона до Києва.

"У вагоні № 12 поїзда № 297 кондиціонер не працював через незадовільну роботу ПАТ "Дніпровагонрембуд", з яким Укрзалізниця за результатами тендеру уклала угоду на виконання сервісних послуг з ремонту та підготовки до експлуатації систем кондиціювання повітря. Працівники ПАТ "Дніпровагонрембуд" відремонтували систему кондиціювання повітря в цьому вагоні 01-03.08.2017. На жаль, система кондиціювання вийшла з ладу вже під час першого рейсу: відбувся витік холодоагенту з системи кондиціювання повітря. Наразі цей вагон виключено зі складу поїзда, оформлюються відповідні претензії до ПАТ "Дніпровагонрембуд". ПАТ "Укрзалізниця" спільно з філією "Пасажирська компанія" розпочинає роботу з припинення дії укладеної угоди з ПАТ "Дніпровагонрембуд" як з виконавцем, який не зміг надати якісні послуги", - зазначили у компанії.

Чула різні історії про наші потяги, але сказати, що сьогоднішня мене вразила, це нічого не сказати! Поїзд 297 Херсон-Ки...

Posted by Ivanna Klympush-Tsintsadze on Monday, August 7, 2017

Також міністр повідомила, що провідник від спеки знепритомнів, тож на одній зі станцій довелося викликати "швидку". В "Укрзалізниці" відповіли, що, за висновками медиків, він знепритомнів через харчове отруєння. Наразі він лікується в житомирській лікарні.

Водночас в компанії наголосили, що усвідомлюють свою відповідальність за ситуацію, що склалася.

"Після оперативного розгляду прийнято рішення щодо звільнення з займаних посад начальника, заступника начальника та головного інженера пасажирського вагонного депо Київ-Пасажирський", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці липня міністр інфраструктури Володимир Омелян несподівано проїхався у плацкартному вагоні поїзда з Києва до Дніпра. Із мінусів він зауважив вологу білизну і нестерпну задуху на початку подорожі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація