"Укрзалізницю" обшукують через закупівлю непридатної речовини для кондиціонерів на 3,8 млн грн

"Укрзалізницю" обшукують через закупівлю непридатної речовини для кондиціонерів на 3,8 млн грн

Пасажирський вагон, архівне фото / Фото: УНІАН

Організаторам схеми загрожує до 6 років позбавлення волі. 

Спіробітники Генпрокуратури та СБУ влаштували обшуки у підрозділах ПАТ "Укрзалізниця". Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

Під час розслідування було встановлено, що підрозділ  компанії на початку літа 2017 року нібито уклав угоду з господарським підприємством на суму понад 3,8 млн грн щодо закупівлі 7 тонн холодоагента, який мали використовувати для кондиціонування пасажирських вагонів.

"Вже вилучено технічну документацію та понад 45 балонів із невідомою речовиною, яка, за супровідними документами, нібито є холодоагентом. Вирішується питання щодо оголошення підозри службовим особам ПАТ "Укрзалізниця", які приймали неналежний товар", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що санкція ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) передбачає максимальне покарання до 6 років позбавлення волі, а  ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення) – до 5 років у в'язниці.  

Раніше повідомлялося, що проти посадовців держкомпанії "Укрзалізниця" відкрито кримінальне провадження за багатомільйонну розтрату коштів. Вартість придбаних вагонів чиновники завищили на 185 мільйонів гривень. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація