Унікальна 350-кілограмова українка потребує допомоги в лікуванні слоновості ніг

Унікальна 350-кілограмова українка потребує допомоги в лікуванні слоновості ніг

Гроші на медиків виділила держава, але серйозна сума необхідна на транспортування.

39-річна Оксана Білошицька з Коростеня два роки не виходить із дому, бо хворіє на тяжку недугу. Її вага складає 350 кілограмів, а ноги вдесятеро більші за норму, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Щодня жінку мучить нестерпний біль, тож навіть спроба поворухнути ногою перетворюється на муку. "Раніше так не боліло, а зараз гірше стало – запалено все", - зізнається Оксана. Її недугу в народі називають слоновістю ніг. Самотужки хвора не може навіть устати з ліжка. Почалося все з перелому десять років тому – спершу жінка почала відчувати втому, а потім ноги стали збільшуватися. "В Україні немає, і навіть на земній кулі немає з такою вагою і патологією", - твердить хірург Михайло Пешко.

Жінка, яка потерпає від важкої форми слоновості ніг, просить допомоги небайдужих

Жінка, яка потерпає від важкої форми слоновості ніг, просить допомоги небайдужих

Слоновість, або лімфедема, є рідкісним захворюванням, що виникає через застій лімфи. Із тканини просто не виводяться продукти обміну, тому ноги набрякають. У кожній нозі Оксани, приміром, збирається по 40 літрів рідини. Вилікувати слоновість у такій важкій формі в Україні не можуть, тому МОЗ виділило 240 тисяч євро на лікування Оксани в Німеччині. Однак є інша проблема – доправити хвору за кордон може тільки спеціалізований перевізник, а спочатку потрібно винести 350-кілограмову жінку з квартири. "Через двері ні, тільки через вікно", - констатує вітчим Михайло Анковський.

Допомогти Оксані може київська приватна медична фірма, однак вартість транспортування вона оцінила в 100 тисяч гривень, а таких коштів родина не має. Тому рідні звертаються до небайдужих із проханням допомогти. "Якщо все вийде, ми її відішлемо. Якщо залишуться якісь гроші, то гроші ми повернемо обов'язково", - обіцяє мама хворої Алла Анковська.

Лікування Оксани триватиме щонайменше рік. Спочатку медики спробують полегшити стан медикаментами та массажами, і якщо вдасться вивести рідину з ніг, зайву шкіру прибиратимуть операційним шляхом. Жінка готова до цих випробувань, бо найбільше в світі мріє знову стати на власні ноги і піти. Допомогти їй це зробити можна грошовим переказом на картку Приватбанку за номером 4149 4978 3537 3012. Отримувачем виступатиме вітчим Оксани Михайло Анковський.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація