Унікальній четверні із Закарпаття дали імена: як почуваються діти

Унікальній четверні із Закарпаття дали імена: як почуваються діти

Малюкам все ще допомагають дихати апарати.

Чотирьом малюкам, яких народила 20-річня мешканка Закарпаття, дали імена - тепер у родині є Олександр, Євген, Іван та крихітна Кароліна.

Про це розповіла мама дітей виданню "Суспільне Закарпаття".

Жінка вже почувається добре. Малюки зараз під пильним наглядом лікарів, їх після народження підключили до апаратів штучної вентиляції легень. Наступного дня двох новонароджених відключили від ШВЛ, але їхнє дихання продовжують підтримувати за допомогою техніки. "Методика полягає в тому, що дитина дихає самостійно (її дихання відновлене), але вдягаємо масочку на носик, через яку подається потік повітря під тиском. Це наступний етап після того, як дитинка знімається зі штучної вентиляції легень. Наступний етап – це безпосередньо зняття з апарата і самостійне дихання на своїх ресурсах", — розповів реаніматолог пологового в Ужгороді Степан Богдан.

Вага дітей від 1,260 кг до 1,460. Вони разом з мамою перебуватимуть у пологовому поки не наберуть вагу до двох кілограмів.

Нагадаємо, що в Ужгороді 4 січня 20-річна жінка народила четверню. В результаті кесаревого розтину на 30-му тижні вагітності на світ з'явилися три хлопчики і одна дівчинка. Останні 7 тижнів жінка перебувала в Ужгородському пологовому під наглядом медиків.

Як стверджують місцеві лікарі, кесарів розтин породіллі проводили за авторською методикою Руслана Федька. Вона дозволяє народити немовлят із непорушеною цілісністю навколоплідних вод і "в сорочці", що практично унеможливлює травматизацію центральної нервової системи. 

Унікальна технологія: в Ужгороді жінка народила одразу чотирьох малюків

Унікальна технологія: в Ужгороді жінка народила одразу чотирьох малюків

Повʼязані теми:

Наступна публікація