Унікальний український 3D-принтер буде друкувати деталі для автомобілів Tesla

Творці представили свій винахід на виставці електроніки CES в Лас Вегасі 2018.

Українська фабрика 3D-друку Kwambio презентувала перший у світі виробничий 3D-принтер для кераміки, розроблений в Одесі, яким вже зацікавилися в автомобільній компанії Tesla.

Презентація відбулася в січні на найбільшій виставці електроніки CES у Лас Вегасі 2018.

Там власники української фабрики отримали кілька пропозицій щодо співпраці від відомих світових компаній.

"Lockheed Martin (виробник військової техніки на замовлення Пентагону в основному в сфері авіації, аерокосмічній сфері) зацікавилися нашим принтером для друку прототипів металевих виробів для випробувань", - повідомив ТСН.uа співвласник фабрики Володимир Усов.

Представник Tesla зацікавився українським принтером для тих же цілей, тільки деталі будуть виготовлятися для автомобілів.

Українець став світовою знаменитістю, бо друкує будинки на 3D-принтері

Українець став світовою знаменитістю, бо друкує будинки на 3D-принтері

А ось у компанії Sony в Японії є сервіс для друку фігурок з 3D-фотографій людей. "Їм потрібна швидка технологія, яка за кілька годин може надрукувати цей об'єкт. І наша технологія для цього підходить. Вони хочуть інтегрувати її в свій сервіс", - сказав Усов.

Крім того, додав власник фабрики 3D-друку, на них вийшли дистриб'ютори для продажу унікальних принтерів до країн Північної і Латинської Америки, Європи і Туреччини. Ціна одного принтеру складає $ 25 000.

"Ми плануємо налагодити виробництво принтерів на експорт. До цього ми працювали як фабрика, тобто до нас надходили замовлення і ми їх виконували, використовуючи наші принтери і технології для клієнтів, а зараз ми почали пропонувати саму технологію у вигляді принтера і додаткових матеріалів, щоб наші клієнти могли самостійно налаштувати виробництво у себе на території", - розповів Усов про плани розширення бізнесу.

Нагадаємо, що Kwambio починався як стартап ще 2014 року. За кілька років він перетворився на фабрику 3D-друку всіляких предметів з кераміки і металу, яку Володимир Усов заснував в Одесі зі своїм партнером і другом Дмитром Кривошеєвим.

Тоді вони використовували існуючі на ринку моделі 3D-принтерів і допрацьовували їх під свої потреби. А тепер зібрали свій власний принтер, який був позитивно оцінений експертами та потенційними покупцями на січневій виставці у Лас Вегасі.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація