УПЦ МП в Криму благословляє юнаків на службі в армії РФ, - ЗМІ

УПЦ МП в Криму благословляє юнаків на службі в армії РФ, - ЗМІ

Фото: Офіційний сайт Московського патріархату РПЦ

ЗМІ розповіли про участь УПЦ МП

На території "Кіровського військового комісаріату" в анексованій АР Крим 28 жовтня відбулися заходи за участю УПЦ МП з нагоди відправлення місцевих юнаків на строкову службу до лав збройних сил держави-окупанта.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Спільно із "керівництвом районної адміністрації" та родичами, до проведення заходів долучився керуючий (благочинний) Кіровсько-Білогірським церковним округом УПЦ МП протоієрей Георгій Барзул, котрий поблагословив новобранців і побажав їм "Божої допомоги".

Клірики Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ МП протягом російської анексії Криму проводять систематичну працю серед юнацтва та молоді з пропагування "святості військового служіння" в армії РФ. Принаймні протягом поточного року можна відзначити декілька таких прикладів.

14 січня, під час присяги рекрутів "на вірність Вітчизні" на території окупаційної військової частини №6918 у Євпаторії, настоятель місцевого храму на честь святителя Луки протоієрей Володимир Бадах поблагословив і щиро привітав 35 новобранців з Краснодарського краю та Дагестану, а також з окупованого Криму, зазначивши, що "в єдності духу полягає сила Росії".

15 жовтня на базі однієї з окупаційних військових частин Росгвардії у Сімферополі відбулася "військово-патріотична акція "День призовника", участь у якій, разом із "військовим комісаром республіки Крим" полковником Олегом Єрміловим та представниками кримського "міністерства освіти науки і молоді", узяв протоієрей Дмитро Кротков, який очолює відділ Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ МП з праці з окупаційними військовослужбовцями. Звертаючись до понад 300 учнів шкіл Сімферополя та околиць, він розповів їм про "любов до своєї Батьківщини", маючи на увазі державу-окупанта, і "готовність у слушну годину виступити на її захист".

До цього, за інформацією порталу 21 жовтня настоятель Свято-Микільського храму в Білогірську протоієрей Максим Кондаков під час урочистостей у районному будинку культури побажав "майбутнім захисникам вітчизни" "вірно дотримуватися свого армійського обов'язку та стати сильними сміливими вояками".

Раніше, 17 квітня, він щиро привітав призовників із "початком важливого етапу в житті", побажавши їм "сил і терпіння у вивченні військової науки, уваги до своїх обов'язків і неухильної покори командирам" і нагадавши про "висоту та важливість армійської служби". А 22 жовтня у севастопольській бригаді морської піхоти ЧФ РФ за участі "військового комісара", представників міських "військкоматів" і "адміністрації" відбулася "військово-патріотична акція "День призовника".

Нагадаємо, у Афіни, де на Архієрейському соборі Грецької церкви вирішували визнання ПЦУ, прибули представники Російської православної Церкви в Україні (колишня УПЦ МП), які роздавали грецьким єпископам книжки про нібито силові захоплення церков на користь ПЦУ.

Як передавав кореспондент ТСН з місця подій, брошуру під назвою "Зворотний бік Томосу", видану проросійською "Спілкою православних журналістів" навіть переклали грецькою мовою. На обкладинці книжки написані фрази на кшталт "Томос приніс громадянську війну" та "Безбожники відібрали храм".

Окружний адмінсуд Києва призупинив обов'язкове перейменування УПЦ МП

Окружний адмінсуд Києва призупинив обов'язкове перейменування УПЦ МП

Повʼязані теми:

Наступна публікація