Уперше в Україні людині загрожує в'язниця за знімання в кінотеатрі

Уперше в Україні людині загрожує в'язниця за знімання в кінотеатрі

Фото: УНІАН

Під час операції "Пірат" копи розпочали 19 кримінальних проваджень.

Поліцейські під час операції "Пірати" закрили понад 30 піратських онлайн-кінотеатрів а також передали до суду справу молодика, який знімав прем'єрні покази фільмів в кінотеатрах.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі.

Як зазначається, за матеріалами кіберполіції було розпочато 19 кримінальних проваджень у сфері порушення прав інтелектуальної власності, чотирьом особам вже повідомлено про підозру.

Серед іншого до суду вперше направлено справу стосовно чоловіка, мешканця Кривого Рогу, який знімав прем'єрні покази фільмів в кінотеатрах і продавав ці відео для поширення на піратських сайтах.

Справа була кваліфіковано за ч. 1 ст. 176 (Порушення авторських і суміжних прав) КК. Зловмиснику загрожує до двох років в'язниці.

Також під час операції співробітники кіберполіції викрили двох братів в створенні низки піратських ресурсів. Щодня, за даними правоохоронців, їх ресурси відвідували понад 100 тисяч людей, а доходи від реклами сягали 2 тисяч доларів щомісяця.

Нагадаємо, раніше копи встановили особу чоловіка, який самостійно створив і адміністрував 56 піратських інтернет-ресурсів. Серед них – kinogo2019.com, kinobudka.net, onlineseriali.net і lostkino.net. Робота всіх ресурсів, які створив і адміністрував 35-річний киянин, припинена.

Міністерство економічного розвитку та виробники контенту спільно боротимуться із піратами

Міністерство економічного розвитку та виробники контенту спільно боротимуться із піратами

Повʼязані теми:

Наступна публікація