Упродовж 19 років бив, ґвалтував і принижував: жертва домашнього насилля розповіла про знущання чоловіка

Упродовж 19 років бив, ґвалтував і принижував: жертва домашнього насилля розповіла про знущання чоловіка

Фото: Credits

Чоловік звинувачення спростовує.

Упродовж 19 років шлюбу Міла була жертвою домашнього насилля. Чоловік роками ображав її, принижував, бив та ґвалтував. Вона терпіла все заради дітей і не мала сил, бо постійно була у депресії. Лише спілкування з психологом допомогло їй піти від чоловіка. Нині жінка змушена переховуватись, про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Міла пригадує, що побиття почалися майже одразу після. Робив це чоловік, за її словами, щонайменше раз на три місяці. Їхній доньці Ларисі нині 17 років, сину Євгену - 12. Діти кажуть, що тато неодноразово бив і їх, а потім перепрошував.

Міла пригадує ситуацію, як одного разу вона запалила бенгальські вогні і попри те, що поводилася з ними дуже акуратно, чоловікові здалося, що вона може підпалити килим, і він за це вдарив її.

"Я йду з кімнати, а він з ноги мені по куприку вдарив. Я пів року відновлювалася", - розповідає жінка.

Крім того, Міла зізналася, що чоловік змушував ії до сексу проти волі.

"Два рази увечері і вранці, якщо не рахувати ніч. Це жахливо, це було примусово, наполегливо. Йому це треба було в обід і ввечері. Він говорив, що я нудна. Будив ночами. Йому було байдуже, що я сплю", - каже вона.

Її чоловік Сергій стверджує, що слова дружини - наклеп. І переконує, що Міла все вигадала, щоб буцімто забрати у нього квартиру.

"Мілу налаштували так, щоб швидше натиснути на мене продати майно. Зовсім не було таких ситуацій щодо побиття, насильства. Як в будь-якої звичайній сім'ї у нас були, скажімо так, побутові сварки... На жаль, моя дружина Міла не зовсім здорова людина", - заявляє Сергій.

Організації, які допомагають жертвам сімейного насильства, кажуть, що за час карантину заявок на гарячу лінію збільшилося вчетверо. Згідно зі статистикою, лише невеликий відсоток потерпілих звертається до поліції і розповідає про це.

Психологи ж твердять, що навпаки про насилля потрібно говорити, щоб вирватись від знущань щонайдалі.

"Чимало людей сприймає насильство, як норму. Це проблема. Люди ледь ідентифікують, що стосовно них було застосовано насильство, особливо в сім'ї. Нехай пізніше, але це приклад відповідальності перед собою, дітьми і перед суспільством. Будь-яке насильство буде повторюватися", - наголошує фахівець.

Своєю чергою, у МВС кажуть, що за фактом насильства вдома від початку року вони мають 65 тисяч виїздів. І тенденція збільшується.

"До повноважень поліції належить складання термінового заборонного припису, який передбачає, що кривдник протягом 10 днів не може наближатися до особи. Кривдника може бути притягнуто як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності. В рамках адміністративної відповідальності - це може бути штраф (від 170 до 340 гривень), громадські роботи та адмінарешт", - пояснюють у поліції.

Наразі Міла із дітьми звернулася до поліції. Заборонного припису від правоохоронців поки що їй не дали.

Повʼязані теми:

Наступна публікація