Урочиста хода й святкова коляда: у Львові встановили головний атрибут Різдва

Висота Дідуха сягає майже чотирьох метрів.

У переддень Різдва, 6 січня, у Львові, за багаторічною традицією, встановили святкового Дідуха. Майже чотириметрову конструкцію із снопів розмістили на площі Яворського перед Гарнізонним храмом апостолів Петра і Павла.

Про це сповістили у пресслужбі ЛМР.

Розпочалося дійство із колядок біля міської шопки на площі Ринок. Після цього колядники із малими дідухами попрямували до головного різдвяного Дідуха. Під час руху колядники зупинялися на вулицях міста та колядували.

"Хочу, щоб сьогодні, на Святу вечерю, кожна родина зібралася вдома за своїм родинним столом. Я б хотів, щоб ми сьогодні були всі разом, згадали тих, кого сьогодні між нами немає, щоб сьогодні ми запросили до Львова тим, хто на самоті, тому що це велике родинне свято для нашого міста, для України і для всіх українців у цілому світі", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

До слова, конструкція не нова, але щороку оновлюється та доповнюється львівськими майстрами. Цього року виготовлений Дідух із соломи та прикрашений різнобарвними стрічками майстрами Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького.

Нагадаємо, 6 січня, напередодні Різдва, християни східного обряду відзначають Святий вечір. Після 17.00 в храмах розпочнуться урочисті богослужіння. Згідно з традицією, цього дня за спільним столом збирається вся родина. На  святковому столі має бути 12 страв.

Повʼязані теми:

Наступна публікація