Уроки історії України онлайн для 11 класу: всі відео

Уроки історії України онлайн для 11 класу: всі відео

Фото: ТСН.ua

Дивіться наживо уроки "Всеукраїнської школи онлайн".

В Україні для учнів 5-11 класів стартує проєкт "Всеукраїнська школа онлайн". Так, на час карантину уроки з 11 предметів за чітким розкладом транслюватимуться на українських телеканалах, на сайті ТСН.ua та YouTube-каналі Міністерства освіти і науки.

Йдеться про уроки з таких предметів:

  • українська мова; 
  • українська література; 
  • історія України;
  • всесвітня історія; 
  • англійська мова; 
  • фізика; 
  • алгебра; 
  • геометрія; 
  • географія;
  • хімія;
  • біологія.

Такі уроки проходитимуть від понеділка до п’ятниці, до кінця карантину. Кожного дня вони розпочинатимуться о 10:00.

Програма з історії України для 11-го класу:

6 квітня - Початок перебудови СРСР

7 квітня - Соціально-економічне становище. Чорнобильська катастрофа

13 квітня - Зрушення у політичному житті України

14 квітня - Особливості розвитку української культури в часи перебудови

21 квітня - Створення Автономної Республіки Крим. Декларація про державний суверенітет України

27 апреля - Чернобыль

28 квітня - Проголошення незалежності України та її міжнародне визнання

4 травня - Роль України у розпаді СРСР. Міжнародне рішення

5 травня - Державотворчі процеси в перші роки незалежності

12 травня - Друга світова війна

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста.

За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 3 квітня карантин посилили: ввели обов’язкову 14-денну обсервацію для осіб, які прибувають з-за кордону, заборонили пересуватися вулицями більш ніж двом особам, крім випадків супроводу дітей.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Повʼязані теми:

Наступна публікація