Уряд надав можливість батькам за народження дитини отримувати "пакунок малюка" у грошовій формі

Уряд надав можливість батькам за народження дитини отримувати "пакунок малюка" у грошовій формі

Фото: УНІАН

Така допомога видаватиметься протягом 30 днів після народження малюка.

За народження дитини одноразову допомогу "пакунок малюка" можна буде отримати або у грошовій, або у натуральній формі. Це обиратимуть вже самі батьки.

Відповідну постанову 25 листопада ухвалив уряд на засіданні.

За словами міністерки соціальної політики Марини Лазебної, постановою буде оцифровано обмін інформацією між пологовими будинками і Мінсоцполітики. "Постановою буде замінено паперову довідку про народження дитини, яку видаватимуть пологові будинки, на систему обміну інформацією між установами охорони здоров'я і Мінсоцполітики", - сказала вона.

Нагадаємо, 30 вересня Верховна Рада повернула "пакунок малюка", а 22 жовтня президент Володимир Зеленський підписав відповідний закон. Так, документ відновлює надання батькам одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка". Така допомога видаватиметься протягом 30 днів після народження дитини. Її вартість становитиме не менш як три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, зазначається на сайті глави держави. 

Варто зазначити, що ініціативу з видаванням "пакунка малюка" в Україні запровадили від 1 вересня 2018 року, а у липні 2020 року уряд вирішив монетизувати цю допомогу і пообіцяв усім породіллям виплатити грошові компенсації у розмірі 5 тисяч гривень. Чому в Україні заморозили програму видавання "бебі-боксів", читайте у нашому матеріалі

Верховна Рада повертає "бейбі-бокси" у натуральному вигляді

Верховна Рада повертає "бейбі-бокси" у натуральному вигляді

Повʼязані теми:

Наступна публікація