Уряд обіцяє премії за кращий ескіз великого Державного Герба України

Уряд обіцяє премії за кращий ескіз великого Державного Герба України

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

У конкурсі оберуть трьох авторів найкращих ескізів.

Кабінет міністрів України оголосив про конкурс на кращий ескіз великого Державного Герба України. Він триватиме місяць, переможець отримає 100 тис.грн.

Відповідне рішення ухвалив уряд в середу, 30 вересня.

Конкурс доручили провести Міністерству культури та інформаційної політики. Подавати ескізи можна від 1 жовтня до 1 листопада, а його результати оголосять до 1 грудня. Якщо до цього часу не зможуть обрати переможця, конкурс продовжать.  

Для участі треба подати документи до Держсмистецтв низку документів. Самі проєкти ескізів слід надсилати поштою з позначкою "На конкурс кращого ескізу великого Державного Герба України" на адресу м.Київ, Бориса Грінченка 1.

Кращі проєкти ескізів нагородять преміями: перша 100 тисяч грн, друга - 50 тисяч, третя - 30 тисяч грн. Переможець конкурсу передасть права на малюнок, уклавши договір з Мінкультом. 

Великий Державний Герб Кабмін ухвалив проєкт постанови про проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного...

Опубликовано Vasyl Mokan - public page Среда, 30 сентября 2020 г.

Як відомо, в лютому 1992 року Верховна Рада постановою затвердила Державний герб незалежної України, який має статус малого герба - золотий Тризуб на синьому щиті.

Проводилось кілька конкурсів щодо великого герба, але вони були безрезультатними, так як навколо питання було багато критики і 300 голосів народних депутатів не набиралися. 

Нагадаємо, 25 серпня Верховна Рада на позачерговій сесії доручила уряду провести конкурс на найкращий ескіз великого Державного герба України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація