Уряд повернув Почаївську лавру Кременецькому заповіднику

Уряд повернув Почаївську лавру Кременецькому заповіднику

Фото: УНІАН

Рішення ухвалили на засіданні Кабміну 28 листопада.

На засіданні Кабінету міністрів скасували рішення про виключення зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Свято-Успенської Почаївської лаври у Тернопільській області.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Кабмін скасував розпорядження від 17 липня 2003 року №438 "Про вилучення зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Почаївської Свято-Успенської лаври" (м.Почаїв Тернопільської області).

Цим документом у 2003 році зі складу заповідника були вилучені: Успенський собор, Троїцький собор, монастирські келії, Архієрейський будинок, дзвіницю та надбрамний корпус.

Нагадаємо, що комісія міністерства юстиції України з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала перереєстрацію комплексу споруд Почаївської лаври, що в Тернопільській області.

Раніше повідомлялося, що Московський патріархат з-під носа держзаповідника "поцупив" Почаївську лавру, і споруди Почаївської лаври передані у користування УПЦ Московського патріархату до 2052 року. Згодом з'явилася інформація, що УПЦ МП може привласнити землю навколо лаври.

Національна поліція розпочала досудове розслідування щодо передачі Почаївської лаври. Представник Міністерства культури України, права та інтереси якої порушені, оскаржив в Міністерство юстиції України зазначені дії державного реєстратора з вимогою скасувати рішення про державну реєстрацію права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври і залучити реєстратора до відповідальності". 

Мін’юст скасував передачу Почаївської лаври УПЦ МП

Мін’юст скасував передачу Почаївської лаври УПЦ МП

Повʼязані теми:

Наступна публікація