Уряд ухвалив Енергетичну стратегію України до 2035 року

Уряд ухвалив Енергетичну стратегію України до 2035 року

Фото: Reuters

Стратегія передбачає дворазове зниження рівня енергоємності економіки.

Кабінет міністрів затвердив Енергетичну стратегію України на період до 2035 року.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду, передає УНІАН.

"Я пропоную затвердити з триденним доопрацюванням і випустити за умови узгодження з профільним віце-прем'єр-міністром (Володимиром Кістіоном). Рішення ухвалено", - сказав  Гройсман.

Своєю чергою Кістіон, представляючи це рішення,  зазначив, що стратегія є "програмним документом, який окреслює весь комплекс широкомасштабних реформ, які потрібно провести в енергетичному секторі України в період до 2035 року".

"Основні завдання - це зниження енергоємності української економіки в 2 рази. Баланс виробництва електроенергії до 2035 року виглядатиме так - атомна енергетика, відновлювальна (25%), гідроенергетика - не менш ніж 13%", - сказав він.

За словами Кістіона, під час розробки стратегії були спроби "зашити" в її тексті стимулювальне тарифоутворення і ціноутворення на енергетичне вугілля (формула "Роттердам+"). У відповідь на це Гройсман сказав, що "не потрібно нікому туди нічого зашивати".

Нагадаємо, НАБУ підозрює у злочинах Нацкомісію з держрегулювання енергетики через формулу "Роттердам +". Детективи підозрюють представників НКРЕ у злочинних домовленостях, які призвели до значного здорожчання світла внаслідок запровадження скандально відомої схеми "Роттердам+".

"Схема "Роттердам+" – це корупційна схема, придумана в незаконний спосіб нелегітимним, неконституційним органом з незаконно призначеними членами комісії на чолі з паном Вовком", - твердить колишній міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

У НАБУ підтвердили, що підозрюють посадових осіб у перевищенні службових повноважень на користь енергогенерувальних компаній, спільні дії котрих призвели до необґрунтовано високих тарифів на електроенергію. "Внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочали розслідування ймовірного зловживання службовим становищем службовими особами Національної регуляторної комісії з питань енергетики і комунальних послуг", - відзвітувала речниця НАБУ Світлана Оліфера.

Детективи НАБУ цілий день проводили обшуки у нацкомісії з енергорегулювання

Детективи НАБУ цілий день проводили обшуки у нацкомісії з енергорегулювання

Повʼязані теми:

Наступна публікація