Уряд ухвалив рішення для обмеження тарифів на воду та тепло

Уряд ухвалив рішення для обмеження тарифів на воду та тепло

Фото: УНІАН

"За" проголосували 15 урядовців.

Кабінет міністрів України ухвалив програму Мін'юсту "Чесна платіжка", яка за словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, має допомогти врегулювати ціни на тепло та гарячу воду.

Рішення було ухвалено на засіданні уряду 26 червня.

Гройсман заявив, що запровадежнна програма  спонукатиме місцеву владу відповідально вкладати кошти місцевих бюджетів у модернізацію ЖКГ.

"Я розумію, що людям важко сплачувати тарифи. Ми постійно працюємо над тим, аби ціни на газ були обмежені. НАК "Нафтогаз України" почав знижувати ціни. Але є і платежі за тепло і гарячу воду. Спираючись на власний досвід, я ставлю питання – чому в одних містах ціна тепла 2 тис. грн за Гкал, а в інших – 1,3 тис. грн. Чому така різниця? Вона необ’єктивна і неадекватна", – сказав він.

Він наголосив, що розрахунки Уряду доводять – об’єктивна ціна однієї гігакалорії тепла становить не більше 1400 грн. "Я змушу всіх комунальних баронів виконувати рішення Уряду і дати людям чесну платіжку з економічно обґрунтованою ціною".

Зазначимо, що не всі члени Кабміну підтримали ініціативу. Проти виступили віцепрем'єр-міністр Степан Кубів, віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко та міністерка фінансів Оксана Маркарова. Остання наголосила, що це рішення суперечить домовленостям з міжнародними партнерами, які надають Україні фінансову допомогу.

Нагадаємо, Кабінет міністрів зобов'яже НАК "Нафтогаз" знизити ціни на газ у червні до 8 грн за кубометр, у липні – до 7,7 грн. "Вони (Нафтогаз - Ред.) накрутили ціни до 8 800 гривень у деяких регіонах України. Ми говорили про це вже не раз. Газ повинен коштувати в червні близько 8000, в липні 7700. Це коридор, який відповідає ринковій ціні", - зазначив Гройсман. 

Чи дочекаються українці зниження тарифів на комунальні послуги

Чи дочекаються українці зниження тарифів на комунальні послуги

Повʼязані теми:

Наступна публікація