Уряд відновив Міністерство аграрної політики: хто його очолить

Уряд відновив Міністерство аграрної політики: хто його очолить

Міністерство агрополітики скасували восени 2019 року.

Кабінет міністрів скасував постанову про приєднання Міністерства аграрної політики до Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. 

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду у понеділок, 28 грудня, повідомляє "РБК-Україна".

Так, під час засідання міністр економіки Ігор Петрашко зауважив, що скасування постанови фактично дасть можливість створити нове Міністерство агрополітики. Він додав, що раніше парламент призначив Романа Лещенко міністром аграрної політики і продовольства.

Нагадаємо, що Міністерство аграрної політики та продовольства України було ліквідоване восени 2019 року, а його функції передали Міністерству економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України, головою якого є Ігор Петрашко. 

Верховна Рада 17 грудня призначила на посаду міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка. 

Біографія Романа Лещенка

Відомо, що Роману Лещенку 32 роки. Він народився у 1988 році в селі Нагірна Жашківського району Черкаської області в родині фермерів. Закінчив юридичний факультет КНУ ім. Т. Шевченка. Від 2007 року працював в компанії OSG Group, обіймав посаду головного юридичного консультанта холдингу, у 2013 році — зайнявся аграрним консалтингом, заснувавши "Український аграрний центр". Від жовтня 2019-го до 10 червня 2020 року був уповноваженим президента із земельних питань. 10 червня 2020 року Лещенка було призначено головою Держгеокадастру України. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація