Уряд вирішив ліквідувати гральні автомати під виглядом лотерей

Уряд вирішив ліквідувати гральні автомати під виглядом лотерей

Фото: УНІАН

Нацполіція розпочала перевірку всіх операторів державних лотерей.

У п’ятницю, 20 грудня, Кабінет міністрів України виключив можливіть розповсюдження грального бізнесу під виглядом державних лотерей. Таке рішення ухвалили під час позачергового засідання уряду, повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Міністри проголосували за скасування відповідних положень щодо розповсюджувачів лотерей в ліцензійних умовах. Тепер заклади з гральними автоматами не зможуть нелегально працювати під виглядом державних лотерей, прикриваючись договорами передорученнями на розповсюдження державних миттєвих лотерей", - написав він у Telegram.

Гончарук дав доручення Нацполіції сьогодні почати перевірку діяльності всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу. А ДФС організувати перевірки ліцензій всіх так званих "державних лотерей".

Як розповів нардеп Олексій Гончаренко, міністр МВС Арсен Аваков повідомив, що сьогодні вночі закрили 152 пункти з гральними автоматами. Вилучено обладнання на 46 млн грн.

Аваков пообіцяв, що після ухвалення цього розпорядження провести селекторну нараду і закрити ігорку у всій країні. Гончаренко зазначив, що уряд скасував постанову №128/1037 про лотереї від 2002 року, яку ухвалив ще прем'єр Анатолій Кінах.

Нагадаємо, 16 вересня повідомлялося, що у Запоріжжі правоохоронці виявили десять нелегальних гральних закладів, замаскованих під лотерею.

В Одесі згорів гральний клуб, поліція підозрює підпал

В Одесі згорів гральний клуб, поліція підозрює підпал

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація