Уряд вирішив не посилювати карантин на Великдень і травневі свята

Уряд вирішив не посилювати карантин на Великдень і травневі свята

Фото: Associated Press

В Україні посилять заходи контролю за дотриманням встановлених обмежень.

В Україні не будуть посилювати карантин на Великдень і травневі свята.

Про це під час засідання Кабміну 28 квітня заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, натомість в Україні посилять заходи контролю за дотриманням встановлених обмежень. Йдеться про соціальну дистанцію та масковий режим. Зокрема, під час святкових богослужінь у храмах.

"У місцевої влади залишаються інструменти, аби швидко реагувати та посилювати певні карантинні обмеження в разі різкого збільшення кількості нових випадків. Саме такі принципи адаптивного карантину довели свою ефективність, і цей механізм буде збережено й надалі", - наголосив глава уряду.

Прем'єр зауважив на дієвості адаптивного карантину, який подовжили в Україні до кінця червня. Протягом минулого тижня три області залишили "червону" зону - це Чернівецька, Львівська та Одеська. Нині на "жовтому" рівні вже шість областей. "Фактично у всіх областях ми бачимо зниження кількості нових випадків та госпіталізацій. Ще декілька регіонів найближчими тижням, або навіть днями зможуть послабити карантинні обмеження", - повідомив Денис Шмигаль. 

Як повідомлялося, влада разом з представниками церков дійшли згоди щодо таких умов відвідування церков: зменшити тривалість богослужінь, але збільшити їхню кількість, двері в храмах мають бути постійно відчинені
забороняється прикладатися до хрестів, ікон, святинь, у храмі потрібно буде перебувати в масці, а також дотримуватись дистанції.

Ікони не цілувати: як відбуватимуться великодні богослужіння в українських церквах

Ікони не цілувати: як відбуватимуться великодні богослужіння в українських церквах

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація