Уряд затвердив безвіз із ще однією острівною країною: куди українці можуть вільно подорожувати. Інфографіка

Уряд затвердив безвіз із ще однією острівною країною: куди українці можуть вільно подорожувати. Інфографіка

Фото: УНІАН

Перед тим було покращено безвіз із Аргентиною.

Під час засідання уряду 12 лютого Кабмін погодив угоду про скасування візових вимог із острівною країною – Маршаловими островами. До того Кабінет міністрів також покращив безвіз із Аргентиною – українці зможуть перебувати там вільно до 90 днів кожні 180 днів.

У своїй програмі дій Міністерство закордонних справ зазначало, що планує запровадити безвізовий режим із Гватемалою, Гренадою, Коста-Рикою, Маврикієм, Монголією, Науру, Палау, Перу, Сальвадором, Самоа, Сент-Вінсент і Гренадінами, Соломоновими островами та Ямайкою. Також там тривають перемовини про спрощення візового режиму з Великою Британією, Республікою Корея, Канадою, Японією, Австралією та іншими.

Фото: ТСН.ua

Наразі Україна має безвізові режими майже з усіма країнами Європи та Південної Америки. У Європі українцям потрібні візи для подорожей до Ірландії та Великої Британії, а у Південній Америці – до Венесуели, Болівії, Гаяни та Суринаму.

Майже невідкритою для українців лишається Африка та Північна Америка. Також досить суворі правила у країн Азії та Близького Сходу, однак у деяких можна отримати візу електронно або ж під час прибуття.

Нагадаємо, українці стали частіше їздити за кордон. Торік паспортний контроль було пройдено 75 мільйонів разів, що на чотири мільйони більше, ніж у 2018 року. У минулому році українці стали рідше їздити  до Росії. Поїздки здійснили 3,9 мільйонів громадян України, що менше на 6%. Натомість зросли поїздки до сусідньої Польщі (9,9 мільйонів) та Угорщини (3,4 мільйона). 

Попит також мають Молдова (1,4 мільйона), Білорусь та Румунія (по 1,2 мільйона), Словаччина (1 мільйон). Збільшилися поїздки до Німеччини (+ 31%), Італії (+26%),  Португалії (у 33 рази більше), Австрії (у 1,9 р.), Іспанії (у 1,6 р.), Греції (+46%), Франції ( +13%), Чехії (+ 38%).

Колумбія запровадила для України безвізовий режим - економічні новини

Колумбія запровадила для України безвізовий режим - економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація