Урядовці прояснили ситуацію з медичними довідками для школярів і дошкільнят

Урядовці прояснили ситуацію з медичними довідками для школярів і дошкільнят

Фото: УНІАН

Міносвіти керуватиметься отриманою від МОЗ офіційною відповіддю.

Українським школярам і дошкільнятам потрібно буде мати лише одну медичну довідку для зарахування в школу або дитсадок. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України з посиланням на офіційне роз’яснення, отримане від Міністерства охорони здоров’я.

"Відтепер для зарахування дитини до дитячого садочка або школи потрібно надавати медичну довідку форми № 086-1/о – "Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язково медичного профілактичного огляду". Вона містить інформацію про результати медичного огляду та рекомендації щодо занять фізкультурою", - повідомляють урядовці.

Згаданий документ залишається єдиним чинним після скасування форми первинної облікової документації "Медична картка дитини (для дошкільного та загальноосвітнього навчальних закладів)" (форма № 026/о). Окремо в поясненнях МОЗ із цього приводу наголошується, що окрім форми № 086-1/о, батькам під час зарахування дитини до закладу освіти доведеться також подавати довідку форми № 063/о "Карта профілактичних щеплень".

Лікарі продають фальшиві довідки про вакцинацію від кору

Лікарі продають фальшиві довідки про вакцинацію від кору

Повʼязані теми:

Наступна публікація