"Урядовий кур'єр" помилково опублікував указ Порошенка про воєнний стан на 60 діб

"Урядовий кур'єр" помилково опублікував указ Порошенка про воєнний стан на 60 діб

Фото: Reuters

Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану на один місяць

В офіційній газеті Кабінету міністрів України "Урядовий кур'єр" опубліковав указ президента Петра Порошенка про введення воєнного стану на 60 діб від 14:00 26 листопада. Хоча вчора, 26 листопада, у Раді вирішили ввести воєнний стан на 30 діб від 14:00 26 листопада на території 10 областей.

Своєю чергою, у Кабміні уже заявили про помилку. У прес-службі Кабміну ТСН підтвердили, що наказ опублікували неправильний. Нині готують офіційне спростування, а завтра обіцяють надрукувати правильний проголосований документ.

"Вияснили. Помилково надруковано, відповідальні будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності. Оголошення про спростування буде надруковано. Цей указ взагалі скасовано. У завтрашньому випуску буде оприлюднено закон і відповідний Указ", - написала віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе у соцмережі Facebook.

Згідно з п. 2 ст. 190 регламенту Верховної ради України, "відповідний указ президента України набирає чинності після його затвердження Верховною радою і негайно оголошується через засоби масової інформації або оприлюднюється в інший спосіб".

Фото: ТСН.ua

Як повідомлялося, на позачерговому засіданні Верховної Ради 26 листопада депутати розглянули та підтримали пропозицію РНБО про введення воєнного стану в десяти областях України. "За" проголосували 276 нардепів. Президент Петро Порошенко подякував парламентарям за це рішення та пояснив, що запровадження воєнного стану передбачається лише у випадку наземної операції регулярних військ РФ проти регіонів, яких не торкнулася попередня агресія у Криму та на Донбасі. Також глава держави запевнив, що дія указу поширюватиметься на області, які розташовані вздовж російського кордону, придністровської ділянки україно-молдовського кордону і вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів. "Якщо нам вдасться уникнути цього сценарію, права і свободи громадян України не будуть обмежуватися. Указ передбачає право президента, як тільки російський солдат перетне кордон, не втрачати жодної секунди для того, щоби забезпечити захист української землі", - наголосив він.

В Україні запровадили воєнний стан в 10 прикордонних областях

В Україні запровадили воєнний стан в 10 прикордонних областях

Повʼязані теми:

Наступна публікація