Усі 12 місяців були теплішими за норму: метеорологи підбили підсумки 2019 року

Усі 12 місяців були теплішими за норму: метеорологи підбили підсумки 2019 року

Фото: Associated Press

Рік, що минає, був найтеплішим за весь час спостереження.

Усі 12 місяців минулого року були теплішими за норму, а загалом 2019 рік став найтеплішим за весь час спостереження.

Про це йдеться у повідомленні Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

"За даними спостережень метеостанції обсерваторії середньорічна температура минулого року у Києві піднялась до +10,6°С, що на 2,9°С перевищує кліматичну норму і таким чином він виявився рекордним з 1881 року. Теплішими за норму виявилися всі 12 місяців. Особливо відзначився червень, середня температура якого досягла 23,6 °С і він став найтеплішим за період спостережень. Також жодного разу не було, щоб у грудні температура повітря в Києві перевищувала +15 °С. Але цього року, а саме 18 грудня вона піднялась до +15,2°С", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом рік поставив 36 температурних рекордів, з яких найбільше у червні – 11. Найхолодніша температура року була 9 січня (-14,4 °С), а найспекотніша – 13 серпня (+35°С).

"Опадів на проспекті Науки, 37 випало 521 мм, що відповідає 80% кліматичної норми. Однак розподілились вони дуже нерівномірно – понад півтори місячні норми у травні, а осінь у столиці посіла п’яту сходинку серед найсухіших з 1891 року. Недобір опадів спостерігався кожного місяця, починаючи із червня", - повідомили метеорологи.

Наостанок вони додали, що через аномально теплий грудень метеорологічна зима досі не завітала до Києва.

Нагадаємо, у  Києві зафіксували дев'ять температурних рекордів у грудні. Ніч проти 24 грудня виявилася найтеплішою за 139 років спостережень.

Буде сніг чи ні: комунальники і метеорологи розійшлись у думках щодо погоди

Буде сніг чи ні: комунальники і метеорологи розійшлись у думках щодо погоди

Повʼязані теми:

Наступна публікація