Усі скарби Януковича з Межигір'я віддали київським музеям

Усі скарби Януковича з Межигір'я віддали київським музеям

"Апостол" 1572-го року

Серед скарбів і перша друкована книга України, і картина пензлів Кончаловського, і навіть співоча ікона.

Київські музеї почали активно прихищати в себе скарби Межигір'я. Наразі їх перевозять до Національного художнього музею для інвентаризації.

Як йдеться в сюжеті ТСН, це античні амфори, мармурові скульптури, позолочені чи золоті предмети інтер'єру, співоча ікона та безліч релігійної літератури у срібному оздобленні.

Серед експонатів є й перша друкована книга України - "Апостол" 1572-го року. Також є картина, яку намалювала молода українська художниця Юлія Косульникова разом із легендою футболу Дієго Марадоною.

Також у Межигір'ї виявили полотно відомого художника Петра Кончаловського. Вражає і статуетка, що зображає самого екс-президента із цитатою його інавгураційної промови.

Столичні музеї забирають до експозиції скарби Януковича

Столичні музеї забирають до експозиції скарби Януковича

Коли це все можна буде побачити простим відвідувачам не відомо. Через події на Грушевського музей закрили. А поки що чекають експертної оцінки нової колекції та рішення Уряду, що з нею робити.

Як повідомлялося раніше, у Межигір'ї Януковича знайшли купу крадених древніх книг. Серед багатьох древніх книг було знайдено "Апостол" Івана Федорова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація