Усі українці зможуть повернутися з-за кордону - Данілов

Усі українці зможуть повернутися з-за кордону - Данілов

Фото: УНІАН

У РНБО радять обмежити виїзди за кордон. 

Всі громадяни України, які наразі перебувають за кордоном, матимуть можливість повернутися до України.

Про це під час брифінгу заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

За його словами, українці, які повертатимуться з країн, де вирує коронавірус, проходитимуть процедури спостереження. "За тиждень всі пункти пропуску мають бути забезпечені експрестестами. Це стосуватиметься пунктів пропуску перетину кордону, які лишаться відкритими. Обов'язково матимуть ці тести усі медичні установи", - розповів Данілов. 

У РНБО радять за можливості обмежити виїзди за кордон. 

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко оголосив, що від 12 березня через коронавірус у столиці запроваджують план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня.

На карантин закриваються дитячі садки та школи. Крім того, буде обмежено проведення масових заходів. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. Наразі у Києві на грип та ОРВІ захворіло: дітей– 9 144 (зростання на 3,9%), дорослих – 5 055 осіб (зростання на 2,1%). До медичних закладів шпиталізовано 267 осіб, із них 207 – діти.

Пізніше, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація