"Усім життям продемонстрував незламність духу". Порошенко відвідав панахиду за Левком Лук'яненком

"Усім життям продемонстрував незламність духу". Порошенко відвідав панахиду за Левком Лук'яненком

Фото: Сайт президента України

Поховають дисидента сьогодні на Байковому кладовищі.

Президент Петро Порошенко разом з дружиною взяв участь у панахиді за українським дисидентом, політиком, Героєм України і автором Акту проголошення незалежності України Левком Лук'яненком.

Панахиду у Володимирському соборі відправив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, йдеться на сайті глави держави.

"Це велика трагедія й горе, коли Українська держава і український народ втрачають таких особистостей як Левко Григорович Лук’яненко, який усім своїм життям продемонстрував незламність духу і патріотизм українського народу", - сказав Порошенко після церемонії прощання.

"Життя Левка Григоровича яскраво демонструє, що усе в руках Божих. І Господь дарував йому довгі роки життя. Я вважаю зовсім невипадковим, що день народження Левка Григоровича, 24 серпня, співпав із Днем відродження української державності", - повідомив президент.

"Слава таким Героям, як Левко Григорович Лук’яненко. Я прошу Господа, щоб  він дарував йому Царство небесне. Вічна пам’ять тобі, дорогий Левко Григорович", - наголосив президент.

Письменника, дисидента та народного депутата чотирьох скликань поховають сьогодні на Байковому кладовищі. Від 10 години кияни прощались з Левком Лук'яненком у клубі Кабміну.

Нагадаємо, 7 липня, у віці 89 років помер відомий український дисидент, один з авторів акта "Про Незалежність України" Левко Лук’яненко. Його дружина розповіла, що чоловік давно мав проблеми зі здоров’ям. Перехворів на лейкоз. Пізніше мав проблеми із тромбами та лейкоцитами. Український дисидент Левко Лук'яненко потрапив до реанімації. У "Феофанії" його лікували від наслідків інсульту. 24 серпня Левку Лук’яненку мало б виповнитися 90 років. 

У Києві розпочалось громадське прощання з Левком Лук'яненком

У Києві розпочалось громадське прощання з Левком Лук'яненком

Повʼязані теми:

Наступна публікація