Реклама у ЗМІ від 16 січня має бути лише українською мовою - Нацрада

Реклама у ЗМІ від 16 січня має бути лише українською мовою - Нацрада

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

За порушення встановлено накладення штрафу.

Від 16 січня 2020 року уся реклама на телебаченні, радіо, а також у друкованих медіа має бути лише українською мовою.

Як повідомляє Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, 16 січня 2020 року набувають чинності норми статті 32 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який був ухвалений Верховною Радою України 25 квітня минулого року. Ця стаття регламентує використання державної мови у сфері реклами.

Водночас ЗМІ, які ведуть мовлення або видаються однією або кількома офіційними мовами Європейського Союзу, поряд із державною мовою можуть розміщувати рекламу офіційними мовами Європейського Союзу.

Згідно з цим законом, за порушення застосування державної мови у сфері реклами встановлено адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або попередження, якщо порушення вчинене вперше.

Нагадаємо, 25 квітня 2019 року Верховна Рада ухвалила закон про українську мову. Рішення підтримали 278 народних депутатів. Відповідальність за порушення норм закону також передбачена. Втім автори документи запевняють, що всі страшилки про мовний закон, - це неправда. За ґрати нікого не саджатимуть, штрафи відклали на три роки. Передбачили безкоштовні курси української для дорослих. Найбільш пильним око закону про мову буде до посадовців та публічної сфери. 

Чи може зникнути українська мова - розмова з Олександром Авраменком

Чи може зникнути українська мова - розмова з Олександром Авраменком

Повʼязані теми:

Наступна публікація