Утікач Фучеджі після травневих заворушень в Одесі отримував українську полковничу пенсію — ЗМІ

Утікач Фучеджі після травневих заворушень в Одесі отримував українську полковничу пенсію — ЗМІ

Утікач Фучеджі після травневих заворушень в Одесі отримував українську полковничу пенсію — ЗМІ

Фото: ТСН

Екс-заступник глави УМВС Одещини отримав від України за півтора року після втечі понад 150 тисяч гривень.

Фігурант низки кримінальних справ щодо весняних подій 2014 року, екс-заступник начальника управління МВС України в Одеській області Дмитро Фучеджі після втечі з України ще протягом 1,5 року отримував полковничу пенсію.

Про це повідомляє Думская.net.

За даними ресурсу, слідчі Головного слідчого управління Генпрокуратури в ході розслідування кримінальних проваджень за фактом масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року (№42014160000000186), а також розслідування щодо Дмитра Фучеджі (№42014000000001126) встановили, що в жовтні 2014 року співробітники обласного управління МВС подали до Пенсійного фонду документи для призначення пенсії.

При цьому для призначення йому пенсії співробітники облуправління МВС документи закріпили власними підписами. А працівники Пенсійного фонду України, своєю чергою, оформили йому пенсію.

Відповідно, від листопада 2014 року до квітня 2016 року йому нарахували й виплатили понад 150 тисяч гривень.

Утім, ресурс зазначає, що ситуація із пенсією Фучеджі доволі неоднозначна. Так, якщо його звільнили з міліції "за статтею", то пенсію йому нарахували й виплачували незаконно. Однак, перед втечею та оголошенням у розшук колеги Фучеджі могли дати йому змогу написати рапорт на звільнення за власним бажанням.

Крім того, припускають ще один варіант: вислугою років і послужним списком міліціонера скористалися шахраї, які оформили підроблені документи і півтора року знімали гроші з пенсійної картки.

Істину має встановити слідство, в рамках якого здійснили вилучення документів і провели графологічні експертизи.

Росіянина Мефьдова, причетного до трагічних подій 2 травня в Одесі, заарештували за нецензурну лайку

Росіянина Мефьдова, причетного до трагічних подій 2 травня в Одесі, заарештували за нецензурну лайку

Як відомо, 2 травня 2014 року в Одесі сталися масові заворушення. Тоді, зокрема, під час пожежі внаслідок заворушень в Будинку профспілок загинуло майже півсотні людей.

Дмитра Фучеджі, своєю чергою, підозрюють в перевищенні службових повноважень під час штурму міського управління міліції того ж дня — тоді він ухвалив рішення звільнити й випустити затриманих на Куликовому полі "антимайданівців". А наступного дня він залишив Україну і від червня 2014 року перебуває в розшуку. Згодом з'явилися чутки, що Фучеджі переховується в Придністров'ї, однак, там їх спростували.

За заворушеннями в Одесі 2 травня, які спричинили загибель майже півсотні людей, стоять російські спецслужби. Про це з посиланням на СБУ згадується у спеціальній доповіді Місії ООН з прав людини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація