Ув'язнені опублікували відео з колонії, де почався бунт. Заручники звільнені

Ув'язнені опублікували відео з колонії, де почався бунт. Заручники звільнені

Фото: Думская

Шістьох заручників звільнили.

У мережу потрапило відео з бунтівної одеської колонії. На ньому видно, як ув'язнені розбирають споруди, щоб зробити з них барикади.

18+ Обережно, відео містить нецензурну лексику.

Як повідомляє місцеве видання "Думська" з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах, заворушення назрівали протягом усього минулого тижня.

"Днів п'ять тому там поранили ножем або лезом співробітника, який відповідає за тривалі побачення. Після цього побачення скасували. Крім того, скасували спільні прийоми їжі в їдальні. Люди почали протестувати - не тільки через це, а й через погану якість їжі", - йдеться у повідомленні.

Пізніше перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін заявив, що правоохоронці зупинили заколот в одеській колонії №51, який наказали вчинити “злодії у законі”, передає прес-служба поліції. 

“Сьогодні в Одесі за вказівкою "злодіїв в законі" у виправній установі засуджені здійснили спробу захоплення адмінбудівлі та зробили підпал. Мета - дестабілізувати ситуацію, але, завдяки грамотним діям працівників ДКВС та Національної поліції України, їм цього не вдалося зробити. А ось “злодіям в законі” жити в нашій країні буде ще важче”, - розповів він. 

Крім того, представник омбудсмена в південних областях Олександр Остапенко у коментарі виданню “Радіо Свобода” заявив, що заручників звільнили.

Усіх шістьох заручників звільнили. За його словами, за годину в’язні мають розійтися, їх порахують. За попередніми даними, під час заворушень у колонії ніхто не втік.

Раніше одеські ЗМІ розповіли, що вранці 27 травня у місцевій колонії стався бунт. Також повідомлялося про втечу ув'язнених та пожежу у будівлі. У поліції повідомили, що постраждали четверо правоохоронців.

За словами омбудсмена, ув’язнені збунтувались через обшуки.

Із виправної колонії в Одесі втекли близько 15 в'язнів

Із виправної колонії в Одесі втекли близько 15 в'язнів

Повʼязані теми:

Наступна публікація