Увесь проблемний гуртожиток у Чернігові може обвалитися з хвилини на хвилину

Увесь проблемний гуртожиток у Чернігові може обвалитися з хвилини на хвилину

Фото: ДСНС

Рятувальники відсунули журналістів і жителів будинку на кілька десятків метрів від аварійної споруди.

У Чернігові внаслідок обвалу склався цілий стояк у гуртожитку – 8 квартир упали одна на одну. Під завалами досі шукають жінку, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Наразі відомо, що їй 26 років і звати її Анастасія. Про стан її здоров'я інформації немає. Також достеменно не відомо, чи жива вона взагалі – постраждала не відгукується на слова рятувальників. Натомість останнього врятованого з-під завалів підлітка витягли кілька годин тому та доправили до лікарні. Він живий і був при свідомості. Крім нього, раніше госпіталізовані ще 7 потерпілих із різними травмами.

Стала відома причина обвалу стіни в гуртожитку в Чернігові

Стала відома причина обвалу стіни в гуртожитку в Чернігові

Рятувальники кажуть, що зараз існує загроза обвалу всього будинку. На протилежній його стороні утворилася 20-сантиметрова тріщина. Деякі місцеві говорять про існування прямісінько під гуртожитком великого бомбосховища, через яке стійкість споруди також менша, ніж могла б бути. Також є інформація про те, що вибуху газу не було, а причиною інциденту стала тріщина в стіні. Ця проблема тривала років 10-15, і будинок тріщав уночі напередодні обвалу. Принаймні так кажуть його мешканці. Загалом у гуртожитку зареєстровані 180 людей. Зараз усі жителі евакуйовані, нікому не можна зайти в приміщення. Два готелі в Чернігові звільнили по 70 місць, аби їх прийняти. Також для того, щоб люди могли переночувати, обладнають спортзал у школі неподалік.

Як уже повідомлялося, у Чернігові о 16:20 стався обвал у одному із під'їздів чотириповерхового гуртожитку по вул. Попудренка, 16. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман уже повідомив, що перебуває на зв'язку з керівником Чернігівської області та готовий допомогти постраждалим у цій НП.

Кореспондент ТСН Алла Скорик

Повʼязані теми:

Наступна публікація