2020 року Україна з офшорів повернула всього 16 тисяч гривень - Саакашвілі

2020 року Україна з офшорів повернула всього 16 тисяч гривень - Саакашвілі

Фото: УНІАН

При цьому, генпрокурор Латвії благав українську владу забрати 80 мільйонів, які вивели в офшор їхнього банку.

Голова Виконавчого комітету Національної ради реформ та експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що з офшорних коштів, або грошей виведених злочинним шляхом, в Україну в 2020 році повернули всього 16 тисяч гривень. За його словами, чиновники не хочуть повернення решти грошей.

Про це Саакашвілі розповів в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1. 

"В цьому році повернула (Україна - ред.) 16 тисяч гривень всього", - заявив Саакашвілі. Він додав, що це при тому, що 4 роки тому генеральний прокурор Латвії "просто благав" його передати комусь з української влади, що на рахунку Нацбанку Латвії лежали 80 мільйонів євро, заарештовані латвійською прокуратурою. "Заберіть ці 80 мільйонів, це ваші", - додав він, зауваживши, що гроші досі у банку.

На Національній раді реформ Саакашвілі пропонував, як повернути ці гроші, але, як він заявив, "зараз йде саботаж". "Одразу почалося, що "це принцип, співрозмірності ...". Коротше, щоб цього не було. Я вам скажу, чому вони не хочуть повернення цих грошей. По-перше, це прецедент поганий", - зауважив він. 

"По-друге, це забирає хліб у тих, хто вирішує... і залагоджують ці справи. Навіщо їм простий механізм робити між прокуратурою і людиною, яка завинила і винна гроші. Їм краще в тіні домовлятися", - сказав експрезидент Грузії.

На питання ведучої Наталі Мосейчук про гроші Януковича, які мовляв, "десь там пасуться", бо американцям вигідно їх використовувати, Саакашвілі відповів, що "американці геть не дурні". "У них є процесуальна угода. Свого часу колишній прем'єр Лазаренко туди поїхав, вони забрали у нього всі гроші і практично роздягли повністю. Зараз у Фірташа вони хочуть забрати... Наші країни не тільки оббирають корупціонери, але потім ті країни забирають ці гроші вдруге собі, нічого нам не повертаючи", - сказав експрезидент Грузії.

Нагадаємо, у США розкрили схему виводу близько 700 мільйонів доларів, якою протягом 2008-2014 років користувалось оточення українського президента-втікача Віктора Януковича. Ці дані передав його ексрадник Пол Манафорт. 

Міхеїл Саакашвілі про повернення в Україну грошей з офшорів та коштів, виведених незаконно

Міхеїл Саакашвілі про повернення в Україну грошей з офшорів та коштів, виведених незаконно

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація