В акваторії поблизу Одеси зазнало аварії судно і стався витік пального: інцидент замовчують

В акваторії поблизу Одеси зазнало аварії судно і стався витік пального: інцидент замовчують

До місця аварії не пустили екологів, а працівники порту намагаються швидко усунути розлив.

Надзвичайна ситуація в морі неподалік Одеси - свідки повідомляють, що аварії зазнало судно "Аметист", пришвартоване біля причалу в Чорноморську.

Як повідомляють джерела ТСН, екіпаж та працівники бази вночі намагалися відкачати воду з трюмів, аби зупинити занурення. І начебто у воду під час аварії потрапили нафтопродукти. Втім, в адміністрації порту це заперечують.

"Аметист"- це буксир, який перебуває на балансі морської пошуково-рятувальної служби, але давно не використовується. Біля берега він стоїть вже не один десяток років. Хоча в адміністрації чорноморського порту категорично заперечують, що з нього вилилось пальне, журналісти ТСН, які приїхали на місцевість неподалік села Олександрівка, звідки видно судно з підтопленою кормою, побачили картину, що свідчить про інше.

Біля буксира зранку стоїть судно для збирання з води нафтопродуктів. ТСН вдалося зафільмувати, як працівники порту в помаранчевому спецодязі з мішків розсипають у воду спеціальний сорбент, які нейтралізує дію нафтопродуктів. Біля самого судна нині юрбляться якісь люди.

Неподалік Одеси аварії зазнало судно, пришвартоване біля причалу

Неподалік Одеси аварії зазнало судно, пришвартоване біля причалу

Чи дійсно під час підтоплення у воду потрапило пальне, журналісти ТСН запитали в екологічній інспекції. Але там відповіли, що дізнавшись про розлив, на місце аварії поїхали екологи, але їх просто не пустили на судно. Таким чином оцінити завдані збитки і ступінь забруднення бцуло неможливо. 

Та все ж екологам вдалося з моря зайти до судна і вони побачили великі плями, тож припускають, що інцидент намагаються приховати.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація