В анексованому Криму невідомий намагався вдертися в офіс кримськотатарських адвокатів

В анексованому Криму невідомий намагався вдертися в офіс кримськотатарських адвокатів

Фото: Facebook/Еміль Курбедінов

Зловмисник розбив вікно адвокатського офісу

У неділю, 9 грудня, в окупованому Росією Криму в офіс кримськотатарських адвокатів Еміля Курбедінова та Едема Семедляєва намагався проникнути невідомий. Про це повідомляє журналіст видання Радіо Свобода Антон Наумлюк на сторінці у соцмережі Facebook.

Як повідомляється, невідомий чоловік у куртці, кепці та з сумкою розбив залізною трубою вікно в офісі адвокатів, спробував його відкрити і зайти всередину. Інцидент стався у неділю, 9 грудня, о 17:00.

Один з адвокатів офісу вважає, що це чергова спроба тиску на правозахисників і незалежних адвокатів у Криму. 

"На нас намагаються тиснути, щоб ми не займалися своєю діяльністю, використовуючи правові методи, а вчорашній інцидент показав, що проти нас готові використовувати і неправові методи тиску", - розповів юрист Назім Шеіхмамбетов.

В офис крымских адвокатов попытался проникнуть неизвестный. Человек в куртке, кепке, с сумкой разбил железной трубой...

Опубліковано Anton Naumlyuk Понеділок, 10 грудня 2018 р.

Нагадаємо, 7 грудня у так званому Київському районному суді Сімферополя кримського адвоката Еміля Курбедінова вирішили заарештувати на 5 діб. 

Підставою для відкриття провадження за статтею 20.3 "Пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики або символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики або символіки, пропаганда або публічна демонстрація яких заборонені федеральними законами" Кодексу РФ про адміністративні правопорушення щодо Курбедінова став пост у соцмережах 5-річної давнини.

У МЗС України назвали арешт адвоката безпідставним і сфабрикованим рішенням.

Курбедінов відомий участю у багатьох процесах із захисту прав кримських татар та українців, які виступали проти анексії півострова. Також він захищав інтереси рибалок з ЯМК-0041, яких російська ФСБ звинуватила у знищенні понад 70 дельфінів в окупованому Криму.

Пізніше повідомлялося, що захист адвоката Еміля Курбедінова в анексованому Криму подав апеляційну скаргу на вирок.

Колеги Курбедінова закликають світову спільноту відреагувати на політично вмотивоване затримання

Колеги Курбедінова закликають світову спільноту відреагувати на політично вмотивоване затримання

Повʼязані теми:

Наступна публікація