В анексованому Криму розгорнули Український прапор на підтримку полонених моряків

В анексованому Криму розгорнули Український прапор на підтримку полонених моряків

Фото: InformNapalm

Активісти читали вірші та розгорнули прапор України.

В анексованому Криму влаштували акцію на підтримку українських моряків, яких 25 листопада в полон захопили військові Росії. 

Про це повідомляє Twitter-канал InformNapalm.

Волонтери InformNapalm біля Храму Сонця, в Криму, розгорнули прапор України і прочитали вірш із закликом: "Атакуйте соколи, слава Україні".

"InformNapalm віджигають. Присвята українським морякам, слава Україні та Героям слава лунає. А над горами та морем прапор України майорить", - йдеться в дописі.

Також до допису прикріпили відео з акцією.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили до СІЗО у Москві. Всіх їх звинувачують у начебто незаконному перетині російського кордону.

Повʼязані теми:

Наступна публікація