В анексованому Криму відкрили кримінальне провадження щодо двох підлітків

В анексованому Криму відкрили кримінальне провадження щодо двох підлітків

В анексованому Криму відкрили кримінальне провадження щодо двох підлітків

Фото: moscow-live.ru

Підлітків підозрюють в приготуванні до терористичного акту.

Головне управління Слідчого комітету Російської Федерації в анексованому Криму відкрило кримінальне провадження щодо двох підлітків.

Про це повідомила пресслужба СК РФ.  

Провадження відкрито щодо двох мешканців міста Керч 2003 і 2004 років народження. У домівках підозрюваних правоохоронці саморобні вибухові пристрої з елементами для ураження. 

Підлітків підозрюють у підготуванні до терористичного акту групою осіб за попередньою змовою.За версією слідства, хлопці розробили план збройних нападів на два місцеві навчальні заклади. Так звані інструкції для виготовлення саморобних вибухових пристроїв вони знайшли в інтернеті. У мережі також вивчили плани будівель, які нібито хотіли підірвати.

Зазначається, що паралельно з цим підлітки були адміністраторами так званих "груп смерті" в соціальних мережах, де користувачів схиляли до аналогічних злочинів.

Як повідомлялося раніше, Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу через відео, де діти ставлять запитання представнику ЛГБТ-меншин. Російські правоохоронці відкрили справу за статтею про насильницькі дії сексуального характеру щодо неповнолітніх. Слідчий комітет підтвердив, що справу порушено через відеоролики, "в яких малолітні і неповнолітні діти розмовляють з дорослими людьми на різні сексуальні теми". 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Проблеми підлітків
Наступна публікація