В АРМА зникли документи на арештоване майно. В агентстві заявили про диверсію

В АРМА зникли документи на арештоване майно. В агентстві заявили про диверсію

Фото: УНІАН

Нині у відомстві триває службове розслідування.

У Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, зник масив важливих документів, що може свідчити про внутрішню диверсію.

Про це повідомили у пресслужбі АРМА.

"28 жовтня стало відомо, що кілька десятків розпорядчих документів (наказів та інших документів) АРМА не перебувають за місцем їхнього зберігання в АРМА. За вказаними фактами 29 жовтня було розпочато дисциплінарні провадження із відстороненням від виконання службових обов’язків деяких працівників АРМА; стартувало службове розслідування", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зниклі документи стосуються управління арештованим майном.

"У разі підтвердження втрати документів висновки будуть надані до правоохоронних органів для ухвалення рішень у межах їхньої компетенції", - додали в агентстві.

Окремо в АРМА звернули увагу на те, що до 8 листопада аудиторська компанія проводить зовнішній аудит діяльності АРМА, а також заплановане оцінювання результатів діяльності керівника АРМА в СКМУ. До того ж незабаром розпочнеться перевірка АРМА Рахунковою палатою, а уряд та парламент вживають заходів зі створення комісії із зовнішнього контролю АРМА. 

"Ці обставини можуть свідчити про умисний характер дій певних осіб, приховування зазначених документів, з метою створення штучних перешкод діяльності АРМА та дискредитації останнього перед органами контролю та аудиту", - резюмували в агентстві.

Нагадаємо, раніше перший заступник генпрокурора Віталій Касько розповів, як працівники Агентства з розшуку і менеджменту активів хотіли продати 550-метрову квартиру в Києві за безцінь. Після смерті власника квартири її викрали за допомогою державних реєстраторів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація